Utskrifter

Vi hjälper dig med allt inom retuschering av bilder och alla önskemål för att din bild ska bli bra. Vi fotograferar & skannar bilder till exempel om du ska trycka en upplaga av ditt konstverk.
Vi har ett bra utbud på olika papper och vi printar på rulle upp till 110x300cm. Livstidskvalité är garanterad. Läs mer om Giclée Prints längst ner på sidan.

PRISER
Rullarna vi skriver ut på är 60, 90 & 110cm breda och kostar per löpmeter:
60cm    8kr/cm
90cm    10kr/cm
110cm  13kr/cm

Exempelpriser (Vi brukar avrunda priserna)

A3 232kr 50x70 560kr
A2 336kr 70x100 910krVi har även ramar i standardmått

I butiken har vi ett brett sortiment av standardramar. Allt från 10x10cm till 100x70cm i olika färger och utföranden. Välkommen in till butiken!

Vad är giclée tryck / Art Prints ?

Giclée-tryck är en högkvalitativ digital tryckprocess som producerar konsttryck med hjälp av bläckstråleteknik. Ordet "giclée" kommer från det franska ordet "att spraya", som syftar på processen med bläckstråleutskrift.


En av de främsta fördelarna med giclée-tryck är dess förmåga att exakt återge färgerna och detaljerna i ett originalkonstverk. Giclée-tryck görs med hjälp av arkivbläck och högkvalitativt papper eller canvas, vilket resulterar i tryck som är blekningsbeständiga och har lång livslängd. Detta gör dem idealiska för att skapa reproduktioner av originalkonstverk, samt tryck i begränsad upplaga som kan säljas till samlare.


En annan fördel med giclée-utskrift är dess mångsidighet. Giclée-tryck kan göras i en mängd olika storlekar och på olika underlag, som papper, canvas eller till och med metall. Detta gör det möjligt för konstnärer att skapa tryck som passar deras konstnärliga vision och stil, såväl som deras publiks behov.


Gicléetryck erbjuder också ett mer kostnadseffektivt sätt för konstnärer att reproducera sina verk än traditionella tryckmetoder. Istället för att behöva skriva ut stora mängder tryck i förväg kan konstnärer trycka sina verk på begäran allt eftersom beställningar kommer in. Detta minskar inte bara kostnaderna för utskrift, utan minimerar också risken för överskottslager.


Dessutom har gicléetryck blivit ett allt populärare sätt för konstnärer att utöka sin räckvidd och göra sitt arbete mer tillgängligt för en bredare publik. Genom att göra utskrifter av sina verk tillgängliga online kan konstnärer få kontakt med samlare och konstentusiaster från hela världen, oavsett var de befinner sig.


Sammantaget har giclée-tryck blivit ett viktigt verktyg för konstnärer i den samtida konstvärlden, och erbjuder en rad fördelar när det gäller kvalitet, mångsidighet, kostnadseffektivitet och tillgänglighet. Som sådan kommer det sannolikt att fortsätta att spela en viktig roll i konstvärlden under många år framöver.